Automaticky šťastná?

11. 11. 2010 1:59
Rubrika: Nezařazené

Je minuta po půlnoci – 11.11. 2010 (krásné datum). Ještě před minutou mi na Signálech svítila hláška, kterou jsem se včera snažila vymazat – marně :) Beatrice má dnes narozeniny a minutu po půlnoci tam stojí: Beatrice měla narozeniny. (včera) :)) Tak mě to celkem pobavilo, jak moc se může změnit během jedné minuty.

Dnešní den D (vlastně včerejší :)  - den, kdy „Wow, máte narozeniny"– všichni vám přeji jen TO NEJ, ať to pořádně oslavíte a vy máte pocit, že „musíte“ být tak nějak automaticky šťastni.  Ale co když  tak nějak automaticky šťastni nejste???

Dnešní den začal skutečně krásně. Tak obyčejným a přitom tak nádherným přáním. Jen malá hořící svíčka v dlaních mých drahých za zpěvu milé písně a v ruce drobné dárečky. Takové malinké skromné přání může se zdát, ale bylo to právě to, na které se nezapomíná…

Na 8 jsem běžela „ke klukům“ jako slečna na hlídání :) Dajinek, ten nejmladší (7-měsíční mimoušek) měl rýmu a teplotu a tak když jsem ho jen na chvíli položila do postýlky, abych udělala klukům snídani a čajik, tak začal plakat. Když už jsem ho nosila dvě hodiny a přemýšlela nad tím, jak zvládnu další dvě (9 kilo je 9 kilo :) tak mi Dajinek dal takovou mega narozeninovou miminkovskou pusu, že jsem si málem sedla na zadek (ještě teď se směju, když si na to vzpomenu. :)

Krásný narozeninový den, no ne? Tak co si ta Beatrice pořád stěžuje. :)

Jenže…odpoledne jsem předala kluky jejich mamince a jela domů. U nás doma nebyl nikdo. Běžně by mi to nějak zvlášť nevadilo, vlastně bych spíše měla radost, že si můžu pustit nějaké oblíbené caraoce z youtube a z plna hrdla si zapět, aniž by se mě někdo ptal, jestli „jsem normální“. :D Ale dneska ne, dneska bych uvítala mamku a taťku s úsměvem a nejlépe mega čokoládou za zády. Jenže mamka byla nakupovat ve městě a taťka je teď pryč. Tak jsem tak seděla, průběžně odpovídala na přání která mi chodila a stále přemýšlela nad tím, proč „nejsem šťastná.“ Abych to uvedla na pravou míru – nebyla jsem nešťastná, ale ani šťastná – rozhodně ne tak, jak jsem si myslela, že bych v den svých narozenin měla být. A pak mi to došlo. To nebo lépe toho, který je (měl by být) tím nejpodstatnějším v mém životě jsem ze svého „velkého dne“ úplně vypustila…

Ještě byl ale čas – v cukuletu jsem se oblekla a běžela na večerní mši sv. Kázání o. Jana padlo jako hřebíček na hlavičku. Skončila mše svatá, zhasla světla a lidé odcházeli do svých domovů. Dnes více než kdy jindy jsem ještě toužila setrvat v JEHO přítomnosti, ale cinkot klíčů v rukou kostelníka mi jemně dával najevo, že už je čas. Když jsem zavírala kostelní dveře, cítila jsem se asi tak, jako když musíte rychle ukončit rozhovor s blízkým přítelem, se kterým si toho ještě máte tolik co říct.

Ale Pán je prostě borec :) Uvědomila jsem si, že je tady ještě přece kaple u sestřiček.Šla jsem tedy tam – s velkým nadšením, které mě ale každou další minutu kdy jsem čekala než mi bude otevřeno přecházelo. Nemohla jsem se dozvonit ani doklepat, mobil měla sestřička vypnutý. Rovných 30 minut – už jsem to málem otočila, ale v poslední chvíli mi kdosi přišel otevřít.

...a byl to krásně strávený čas… Protože ono stojí za to „najít si čas pro Boha“ – stejně se jmenuje i knížka od J.Philippa. (Má sice jen 123 stran, ale třeba já ji čtu – no už dlouho :) je stále se k čemu vracet.)

 

Když jsem přijela posledním busem domů a odemykala domovní dveře, byla jsem šťastná – opravdově šťastná…

 

 

 

Zobrazeno 3495×

Komentáře

Jimmy

Hmm taky se panem "J" koušu docela dlouhu - myslím že to snad ani nejsou knihy na jeden hlt...

Beatrice

Děkuji Vám otče Vítku i všem ostatním za vaše slova.

Jimmy: Připadá mi, že "Vnitřní svoboda" je na čtení ještě náročnější než "Najít si čas pro Boha", ale myslím, že obě stojí za to. Mám ráda knížky, které nejsou na jeden hlt :)

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz